dankbaar dankbaarheidboekje dankbaarheidsblok dankbaarheidsnotitieblok dankbaarheidsnotitieblokje stationery christelijke webshop christen christelijk

Waar ben jij dankbaar voor?

“Mama, wat zie je er mooi uit vandaag”. Blij verrast kijk ik op, ik ben druk bezig om te zorgen dat de kinderen op tijd op school komen en zo uit het niks krijg ik dit lieve compliment van mijn zoon.

Het is vaak zo makkelijk om te kijken naar wat er niet goed gaat, maar het is juist belangrijk om te waarderen wat er wel is. Veel vinden we vanzelfsprekend en nemen we voor lief, maar als je eens goed om je heen kijkt zijn er zoveel dingen waar je dankbaar voor kan zijn, zoals een spontaan compliment van je kind.

Elke dag gebeurt er wel wat moois

Elke dag gebeurd er wel iets waar je blij van wordt. Als je daar elke dag bewust mee bezig bent helpt dat je om alles positiever te bekijken. Dan ga je de kleine dingen meer waarderen in plaats van alles voor lief te nemen.

Neem elke dag bewust de tijd om drie dingen te benoemen waar je dankbaar voor bent. Dit kan van alles zijn, denk aan: Een lekker kopje koffie, een lief berichtje, een warm bed, een spontane knuffel van je kind, de natuur als je door het bos wandelt enz. Het is niet de bedoeling dat je geforceerd dingen gaat bedenken om op te schrijven. Het mooiste is als je je heel de dag door bewust bent van de fijne momenten. Uiteindelijk zal het je helpen om je positiever en tevredener te voelen.

dankbaar waarvoor danken dankbaarheid dankbaarheidsset dankbaarheidsnotitieblok dankbaarheidsnotitieboek dankboek dankboekje dankblokje

Schrijf op waar je dankbaar voor bent

Het dankbaarheidsnotitieblok wat ik ontworpen heb is bedoeld om je te helpen elke dag drie dingen op te schrijven waar je die dag dankbaar voor bent. Dingen die je fijn vindt of waar je blij van wordt. Elke week heeft een eigen bladzijde en onderaan is eventueel ruimte voor notities om bijvoorbeeld iets extra toe te lichten.

Natuurlijk kun je elk willekeurig vel papier gebruiken om je dankbaarheidspunten op te schrijven, dat is ook prima. Wel raad ik je aan om de punten daadwerkelijk op te schrijven. Dat zorgt er voor dat je er echt bewust de tijd voor moet nemen.

Er is ons zoveel moois gegeven. Hopelijk ben je geïnspireerd geraakt om elke dag bewust te kijken naar de fijne dingen in je leven.

dankbaartheidsdagboek dankbaar dankbaarheidsnotitieblok dankbaarheidsboek danken positiever

2 gedachten over “Waar ben jij dankbaar voor?”

 1. Wat hartverwarmend, Lisanne, om te merken hoe je vorm geeft aan je winkeltje.

  Vandaag kreeg ik al de bestelling thuis. Ja, met liefde en aandacht ontworpen, verpakt en opgestuurd !

  En zo snel. Het moet uiteindelijk van een eiland naar het vasteland komen. (haha) Met al die windstoten van vandaag!

  Ik raad een ander ook aan om iets bij jou te bestellen en het thuis in het echt te zien. Je wordt er blij van. En de bedoeling is dat je dat doorgeeft. Het werkt, kan ik zeggen 😉
  Lisanne, hartelijk bedankt !

  1. Wat een lieve reactie Jenny! Superleuk om te horen.
   Haha ja ondanks dat het ‘helemaal’ van een eiland moet komen komt de bestelling toch nog snel aan.

Reacties zijn gesloten.