adventskalender maken diy leuk en makkelijk hoe blog uitleg advent kerst kerstmis

Adventskalender maken – DIY – Leuk en makkelijk

Wil je op een makkelijke en vooral ook leuke manier zelf een adventskalender maken? Hier lees je stap voor stap hoe je deze adventskalender maakt.

De laatste jaren maak ik elk jaar een adventskalender. De kinderen willen altijd graag meehelpen. Dat kan prima, want het is helemaal niet moeilijk en vooral ook nog eens gezellig om samen een adventskalender te maken.

Wat heb je nodig

  • 24 kraftzakjes
  • Stickers genummerd 1 t/m 24
  • Mooi touw
  • Klemmetjes, knijpertjes of washitape
  • Eventueel een houten plaat

Bestel hier voordelig het adventskalender diy pakket.

Adventskalender maken

Om te beginnen bevestig je 6 rijen touw op de houten plaat. Of hang het touw op een leuke plek in je woning, op deze manier heb je geen houten plaat nodig.

Vervolgens plak je op alle zakjes een sticker met nummer. De stickers heb ik niet in het midden geplakt, maar een beetje onder in de hoek. Dat staat net even wat speelser.

Je kunt er voor kiezen om de zakjes te vullen met een klein cadeautje of iets lekkers. Wat ook leuk is is om in elk zakje een (kerst)opdracht te stoppen, bijvoorbeeld: Zing een kerstliedje, bak kerstkoekjes en breng deze in de buurt rond, maak een mooie kerstkaart enz.

Als alle zakjes gevuld zijn vouw je de bovenkant dicht. Nu kun je de zakjes met een mooie klem of een knijpertje aan het touw bevestigen.

In de vorm van een kerstboom

Je kunt er ook voor kiezen om de zakjes rechtstreeks op de muur te plakken. Dit kan heel makkelijk met washitape, daarmee beschadig je de muur niet als je het zakje er weer van af haalt. Op deze manier heb je geen plaat hout en klemmetjes nodig.

Je kunt de zakjes in een rechthoek op de muur plakken, maar het is ook leuk om de zakjes in de vorm van een kerstboom te plakken. Begin dan bovenaan in het midden met nummer 24, daaronder nummer 23 en 22 en zo ga je steeds een rij naar beneden. Uiteindelijk komt nummer 1 onderaan.

Succes en vooral veel plezier met het maken van de adventskalender!

Heb jij wel eens zelf een adventskalender gemaakt?

Adventskalender maken - DIY - Leuk en makkelijk advent kalender hoe maken blog knutselen how to maken