goede doel goed doel 10 tiende gift giften stichting bedankt webwinkel

Dankzij jullie heb ik dit kunnen doen – Goede doel

“Maar dat hoef ik verder niet te vertellen dat ik dat doe.” Met mijn vader ben in gesprek over de webshop, die op dat moment nog niet geopend is. Ik vertel hem dat ik graag 10% van de omzet wil doneren aan een goed doel.

Het goede doel wat ik daarvoor heb uitgekozen is believeinolesk. Oles’k is een dorp in het noorden van Oekraïne. Omdat er geen werk is is er is veel armoede in de omgeving. Ook is er verwaarlozing, uitzichtloosheid, alcoholverslaving en er zijn geen sociale voorzieningen.

De kinderen die daar opgroeien zijn zowel geestelijk als lichamelijk verwaarloosd. Geen fijne omgeving dus om te wonen en op te groeien.

De missie van Believe in Olesk

Een aantal jaar geleden is er in Olesk een Evangelische gemeente gesticht. Ook is er nu in de buurt van Olesk een rehabiliteits-centrum, hier worden mensen geholpen die er voor kiezen om van hun verslaving af te komen.

De missie van believeinolesk is dat ze alle gezinnen daar een hoopvolle toekomst willen bieden. Dit doen ze op verschillende manieren. Zo zijn ze in Olesk begonnen met de bouw van het MFC (Multifunctioneel Centrum), dat is een centrum wat een veilige plek moet worden. Op deze plek kunnen ouderen elkaar in de ochtend ontmoeten, dit tegen de eenzaamheid. In de middag is er naschoolse opvang, huiswerkbegeleiding en een warme maaltijd.

Inspireren

In de eerste instantie heb ik niet de intentie om kenbaar te maken dat ik een deel van de omzet wil doneren, maar na een gesprek met mijn vader denk ik daar anders over. Hij laat mij inzien dat het andere mensen wellicht kan inspireren om hetzelfde te doen en dat is natuurlijk alleen maar mooi. Daarbij is het mooi als Belive in Oles’k wat meer bekendheid krijgt, want het is maar een kleine stichting. Wat het mooie is van dit doel is dat iedereen die zich inzet voor de stichting echt hart heeft voor het werk dat ze doen. Iedereen werkt er dan ook op volledige vrijwillige basis.

Bedankt voor jullie aankopen

Het hele jaar heb ik elke maand 10% van de omzet opzij gezet en nu aan het einde van het jaar heb ik een mooi bedrag kunnen overmaken. Dat heb ik kunnen doen dankzij al jullie mooie bestellingen. Van elke euro die jullie hebben uitgegeven in Winkeltjevanlies is 10 cent naar Belive in Olesk gegaan.

Bij deze wil ik jullie ook bedanken voor het afgelopen jaar, voor de lieve berichtjes, support en elke bestelling!

Ook het aankomende jaar zal ik 10% van al jullie uitgaven in de webshop doneren.

Wil je meer lezen over de stichting klik dan hier.