makkelijke traktatie maken makkelijk en leuk trakteren school kleutertraktatie

Traktatie maken makkelijk en leuk

Traktatie maken! De één vindt het heerlijk om zelf een mooie traktatie in elkaar te knutselen, terwijl een ander de traktatie het liefst kant en klaar koopt. Het is allemaal prima en je moet ook vooral doen waar je jezelf prettig bij voelt. Zelf zit ik er een beetje tussenin… Ik vind het leuk om een gezellige traktatie te maken. Dat mag best even tijd kosten, maar het moet wel een makkelijke traktatie zijn om te maken. Wat ik ook heel belangrijk vind is dat ik de traktatie van tevoren kan maken, dus niet dat ik vlak voor school begint nog in de keuken aan de slag moet. Voor mij dus geen hele ingewikkelde creaties, hierdoor kan ik de traktatie ook met de kinderen samen maken. Wel zo gezellig, want mijn kinderen vinden het leuk om mee te helpen.

De traktatie die Bodi voor zijn zesde verjaardag heeft getrakteerd is makkelijk om te maken, maar ziet er wel feestelijk uit. Ook niet onbelangrijk, Bodi was er heel blij mee en kon niet wachten tot het zijn verjaardag was en hij mocht trakteren op school.

Wat heb je nodig?

traktatie maken makkelijk leuk benodigdheden bestellen hoera trakteren verjaardag kinderverjaardag

Je kunt de zakjes natuurlijk vullen met wat je maar wilt.

Zelf vind ik het leuk om een combinatie te trakteren van iets lekkers en iets leuks. Daarom heb ik gekozen om deze zakjes te vullen met een doosje smarties, het lievelingssnoep van Bodi. Bij de Action kwam ik deze vrolijke potjes klei tegen. Nu is klei hier in huis altijd een succes, dus voor het leuks koos ik klei. Thuis ben ik erachter gekomen dat de sluitstickers met hoera precies op de deksel van de klei potjes passen. Hoe leuk staat dat!?

Hoe maak je de traktatie?

traktatie trakteren makkelijk coronaproof leuk schooltraktatie bestellen maken

Dat spreekt wel een beetje voor zich. Als eerste hebben we op alle klei potjes een feestelijke sluitsticker met de tekst: Hoera geplakt. Daarna stop je de klei en de smarties in een transparant zakje. Om de traktatie extra feestelijk te maken heb ik in elk zakje nog wat confetti gedaan.

Dan plak je het zakje dicht, leg ze in een mooie mand en je bent klaar om te trakteren.

Traktatie maken makkelijk en leuk winkeltjevanlies trakteren op school feestelijk blog