adventskalender maken diy knutselen zelf do it yourself advent kalender andventkalender advent advents pakket stickers cadeauzakjes zakjes online kopen bestellen webshop

Adventskalender maken | Knutselen

Elk jaar maak ik samen met de kinderen een adventskalender om zo te kunnen aftellen naar kerst.

Het leukste is natuurlijk om elk jaar een andere adventskalender te maken. Je kunt natuurlijk ook gewoon een kant en klare kalender kopen, wel zo makkelijk, maar een stuk minder leuk.

Omdat ik de adventskalenders samen met de kinderen, of nou ja dit jaar alleen met Bodi, wil knutselen moet het niet al te lastig zijn. Hieronder zal ik vertellen hoe ik deze adventskalender gemaakt heb.

Om te beginnen, wat heb je allemaal nodig?

Benodigdheden

  • cadeauzakjes in kerstthema
  • adventsstickers nummer 1 t/m 24
  • touw of lint
  • een mooie stok, deze kun je vinden in het bos

Klik hier om een kant en klaar adventskalender maken – knutselen diy pakket te bestellen.

De adventskalender maken – knutselen

Om te beginnen vul je alle cadeauzakjes. Hiervoor kun je kleine cadeautjes gebruiken, maar het is ook leuk om verschillende opdrachten in de cadeauzakjes te stoppen. Of doe een combinatie een deel met opdrachten en een deel met kleine cadeautjes.

Als alle zakjes gevuld zijn maak je de cadeauzakjes dicht. Je kunt hiervoor papierklemmen gebruiken, maar ook een mooie washitape of een sticker. Als alle zakjes dicht zijn plak je hier de adventstickers op.

Vervolgens pak je het touw en knipt hiervan 24 stukjes in verschillende lengtes. Deze stukjes touw ga je gebruiken om de cadeauzakjes mee aan de stok te hangen. Als je ervoor hebt gekozen om de zakjes dicht te maken met tape of een sticker kun je met een perforator een gaatje bovenin het zakje maken. Hier kun je vervolgend een stukje touw doorheen halen, deze knoop je vast aan de stok. Dit herhaal je totdat alle cadeauzakjes aan de stok hangen. Voor een speels effect heb ik er voor gekozen om de zakjes in willekeurige volgorde te hangen.

Als alle cadeauzakjes aan de stok hangen is de adventskalender klaar en kan het aftellen naar kerst beginnen!

Succes, maar vooral veel plezier met het maken van de adventskalender.

advenstskalender maken knustselen diy zelf gemaakt advent kalender pakket