halloween christelijk idee christen geloven christelijke alternatief bijbel blog foto

Halloween christelijk idee | Printable

Halloween is overgewaaid uit Amerika en de laatste jaren wordt dit feest, wat zijn oorsprong kent als een feest van de doden, helaas steeds populairder in Nederland. Tijdens Halloween gaan kinderen die verkleed zijn als heks, skelet, monster of in een ander eng kostuum langs de deuren om om snoep te vragen.

Halloween niet zo onschuldig

Als christen heb ik niets met dit feest, Het is een naar feest waarin in de duisternis en dood verheerlijkt wordt. Kinderen worden met opzet bang gemaakt. Halloween is dan ook zeker niet zo’n onschuldig feest als soms beweerd wordt. Als je je een beetje verdiept in de oorsprong van het feest en de gedachte daarachter kun je je afvragen of je je kinderen hieraan wilt blootstellen. Weet waar je je mee inlaat, kinderen wordt geleerd dat het kwaad en angst normaal is. Ze worden bang en krijgen nachtmerries. Dit lijkt mij toch niet de bedoeling van een kinderfeest.

Licht en duisternis gaan niet samen

Als christen geloof ik dat Jezus voor ons naar de aarde is gekomen, Hij heeft de dood overwonnen. Jezus wordt ook wel het Licht van de wereld genoemd, zoals te lezen in de bijbel:

Jezus richtte zich weer tot de mensen en zei: “Ik ben het licht van de wereld. Wie Mij volgt, zal nooit in de duisternis leven, maar hij zal het licht hebben dat leven geeft.

Johannes 8:12

Jezus is dus het Licht van de wereld en waar Licht is zal geen duisternis zijn. Ga maar na, als je een lamp aan doet in het donker is er voor het donker, de duistenis geen plaats meer. Zo is het ook voor mij als christenen, met Jezus is er geen plaats voor de duisternis en voor een feest als Halloween. Wel biedt het de mogelijkheid om de boodschap van het Licht en van Jezus te verspreiden, daarom heb ik deze gratis printable gemaakt. Je kunt deze uitprinten en bijvoorbeeld gebruiken voor een zakje snoep.

Gebruik gratis printable

Print de printable halloween christelijk idee hier uit en knip deze in de lengte en breedte doormidden. Je hebt dan vier labels. Vouw deze door de midden. Dan staat er op de éne kant: De liefde van Jezus is zoeter dan snoep en op de andere kant staat de bijbeltekst uit Johannes 8:12.

Nu kun je een paar snoepjes, bijvoorbeeld hartjessnoepjes, in een zakje stoppen en aan de bovenkant plak of niet je de label. Zo heb je een lekker zakje snoep met een mooie boodschap.